Eindelijk hun diploma

Op 7 maart waren er op de afdeling Diploma Zwemmen proefexamens voor de Zwemdiploma’s A, B en C. Een dag later vernamen de ouders / verzorgers welke leerlingen aan de examens op 21 maart mochten deelnemen.
Het coronavirus gooide roet in het eten, want het zwembad werd gesloten en de examens konden niet doorgaan. Dat was natuurlijk niet leuk voor de leerlingen. 
Toen duidelijk werd dat het virus nog wel wat langer zou rondwaren, heeft de afdeling Diploma Zwemmen als licentiehouder contact met de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ) opgenomen met de vraag of het proefzwemmen als examen mocht worden aangemerkt. Gelukkig vond de NRZ de situatie ook bijzonder en had zij voldoende vertrouwen in onze kwaliteiten en kreeg de afdeling Diploma Zwemmen toestemming om de leerlingen die voor de examens waren uitgenodigd hun diploma te geven. 
De grote vraag werd wanneer die diploma’s overhandigd konden worden. Het zwembad was nog lang gesloten en toen het weer open ging, was het volgens ons protocol niet toegestaan om ouders / verzorgers in het zwembad toe te laten. Als oplossing werd gekozen om zaterdagochtend 6 juni 2020 de diploma’s buiten aan de geslaagden te overhandigen. Het weer zat niet echt mee, maar de leerlingen waren blij met hun diploma en het aangeboden zakje chips.