Welkom bij Zwemvereniging De Ronde Venen / Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen

Zwemvereniging De Ronde Venen is een vereniging met heel veel enthousiaste vrijwilligers die onder andere de opleidingen verzorgen voor:

  • Diploma Zwemmen: de ABC-diploma’s, zwemvaardigheidsdiploma’s en survivaldiploma’s op de zaterdagochtend
  • Zwemmend Redden: de diploma’s op het gebied van zwemmend redden op de woensdagavond
  • Varend Redden: diploma’s op het gebied van de waterhulpverlening van Reddingsbrigade Nederland

Lees meer...

EHBO-quiz: alles is anders

Dit jaar hebben we de EHBO-herhalingsdag door een quiz vervangen. Anke Marteijn heeft deze met veel zorg gemaakt. Dank daarvoor. De herhaling voor de reanimatie hebben we al in november 2019 gedaan, dus die kon gelukkig nog wel in de praktijk worden uitgevoerd.
Om te beginnen het resultaat: iedere deelnemer heeft een voldoende gehaald en heeft daarmee zijn of haar verlenging verdiend. Wij zijn bijzonder tevreden met het resultaat. De laagste score was 64% en de hoogste 90%. Alle deelnemers: gefeliciteerd.
Omdat het allemaal langer heeft geduurd dan normaal, zitten we alweer in het volgende seizoen. En dus hebben we de volgende ronde met herhalingen ook gepland.
• woensdagavond 10 maart: twee ronden herhaling reanimatie
• woensdagavond 17 maart: twee ronden herhaling reanimatie
• zaterdag 10 april: herhalingsdag EHBO
Wij hopen dat we deze door Corona niet hoeven te verplaatsen of af te zeggen.

Hoera! We mogen weer.

Datum: 19.11.2020

Eergisteren is tijdens de persconferentie bekend geworden dat de zwembaden weer open gaan.

Dit betekent dat we vanaf a.s. zaterdag (21 november 2020) en a.s. woensdag (25 november 2020) weer op dezelfde voet verder gaan als waar we resp. 31 oktober 2020 en 4 november 2020 zijn gestopt.

HELAAS, de komende twee weken geen zwemmen

Datum: 04.11.2020

Gisteravond heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd met betrekking tot het beperken van het coronavirus. Eén van de maatregelen is het sluiten van alle zwembaden per woensdag
4 november 2020, 22:00 uur. Dit betekent dat er in ieder geval tot 19 november geen zwemlessen gegeven zullen worden. Mocht de overheid de maatregel verlengen, zullen wij dit ook opvolgen. Zodra het volgens de overheid en de sportbonden verantwoord is om de zwemlessen weer te starten, zullen wij nadere informatie verstrekken.

Nieuwe coronamaatregelen

Datum: 22-10-2020

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet weer een nieuwe reeks maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen hebben ook invloed op onze vereniging. Niet meer dan 30 personen in een ruimte, voldoende afstand houden, douches gesloten en maximaal 4 personen in een team. Allemaal maatregelen die het noodzakelijk maakten onze protocollen goed te bekijken.

Lees meer...

Uitbreidingen mijn.zdrv.nl

Mijn.zdrv.nl wordt regelmatig uitgebreid. Een recente aanpassing is dat je, na inloggen, op de introductiepagina, een aantal zaken kunt zien.
- Aankomende evenementen, die voor jou van toepassing zijn
- Gewijzigde stukken vanuit het bestuur
- Recent vervallen of binnenkort te vervallen diploma's
Alle drie worden alleen getoond, indien van toepassing. En voor de laatste optie is het nog belangrijker dat je diploma's correct in de ledenadministratie staan.

Verscherpte coronamaatregelen

Op de persconferentie van maandag 28 september zijn verscherpte maatregelen met betrekking tot Corona aangekondigd. 

Voor de zwemopleidingen verandert er feitelijk niets. Dit geldt ook voor de opleidingen Waterhulpverlening en EHBO. 

Wat wel wijzigt is het gebruik van ons clubhuis Bubbels. Eén van de nieuwe maatregelen is dat sportkantines dicht moeten. Nu gebruiken wij Bubbels zowel als kantine, leslokaal, wachtruimte en vergaderlocatie. Hierom heeft het bestuur besloten om dit als volgt te interpreteren. Bubbels mag wel gebruikt worden voor lessen, overleggen, vergaderingen en als wachtruimte, maar niet voor sociale activiteiten. Dan is het ons inziens een sportkantine. Er mag voor kaderleden en helpende ouders koffie en thee worden gezet.

  • Beleidsstukken

    Hier staan alle beleidsstukken die door het bestuur zijn vastgesteld en het gevolg zijn van de algemene beleid vastgesteld door de Algemene Vergadering. Het zijn beleidsstukken die betrekking hebben op alle leden.