Welkom bij Zwemvereniging De Ronde Venen / Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen

Zwemvereniging De Ronde Venen is een vereniging met heel veel enthousiaste vrijwilligers die onder andere de opleidingen verzorgen voor:

  • Diploma Zwemmen: de ABC-diploma’s, zwemvaardigheidsdiploma’s en survivaldiploma’s op de zaterdagochtend
  • Zwemmend Redden: de diploma’s op het gebied van zwemmend redden op de woensdagavond
  • Varend Redden: diploma’s op het gebied van de waterhulpverlening van Reddingsbrigade Nederland

Lees meer...

Jeugduitje 17 juni

Afgelopen weekend (17 juni) hebben we een geweldig jeugduitje gehad bij Poldersport in de Kwakel! Met een groep van 30 jonge zwemmers hebben we een middag vol avontuur en actie beleefd. 

Lees meer...

Geslaagd tieneruitje

Op 2 juli zijn we als vereniging met 30 leden tussen de 10 en 18 jaar naar Kimpark21 in Nieuw Vennep geweest. Klimpark 21 is een outdoor klimpark waar afhankelijk van het niveau van de deelnemers geklommen kan worden op verschillende hoogte. Na een korte instructie was iedereen klaar om het oefenparcours te doorlopen. Nadat iedereen succesvol de oefeningen doorlopen had, was het tijd voor het klimmen zelf. Vanaf verschillende hoogten zag je onze leden de uitdaging aangaan en de routes doorlopen. Na twee uur klauteren zijn we allemaal weer veilig teruggereden richting Mijdrecht waar de ouders op ons stonden te wachten. 
Al met al een leuke middag waar veel gelachen werd! We kijken namens de EC uit naar het tieneruitje in 2021. Lees het artikel verder voor alle foto's!

 

Buitenzwemles ZR was een succes!

 Op 29 juni hebben we de afsluitende buitenles gehad, waarbij we werden gezegend met een heerlijk zonnetje, wat vast geholpen heeft met de geweldige opkomst! Tijdens deze les hebben de leerlingen in het buitenwater gezwommen, Niet alleen in het ondiepe, maar ook onder begeleiding een stuk het diepe water in. Voor sommigen was dit nog best spannend, dus de mogelijkheid om goed begeleid te worden was voor ons erg belangrijk.  
Naast het zwemmen in buitenwater hebben de leerlingen ook kunnen oefenen met het gebruiken van een rescueboard en een stuk kunnen varen in een van de reddingsboten. Kortom: in de les is een hoop plezier gemaakt, maar de leerlingen hebben ook kunnen proeven hoe het is om (later) mee te gaan met de bewakingen van Varend Redden.

Lifeguards van Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen in het zonnetje gezet

Het zal u vorig jaar zomer niet zijn ontgaan dat Limburg te maken kreeg met heftige overstromingen. Bij zulke rampen wordt de Nationale Reddingsvloot (NRV) ingeschakeld om de mensen in het gebied bij te staan, samen met de andere hulpdiensten. Ruim 70 lifeguards uit de regio Utrecht zijn destijds snel bijgesprongen om een bijdrage te leveren aan de rampenbestrijding: bij de crisisbeheersing in het rampengebied, de regionale coördinatie, de logistieke en facilitaire ondersteuning of de opvang en nazorg.

Lees meer...

Sponsorzwemmen voor Kika

Afgelopen woensdag (24 november) zijn we met de afdeling Zwemmend Redden met succes in actie gekomen voor Kika!

De leden hebben elk 10 minuten zoveel mogelijk baantjes gezwommen en werden per baan (of met een vast bedrag) gesponsord door hun zelf gevonden sponsors. De sfeer was goed, voor de gelegenheid werd er motiverende muziek gespeeld en er zijn in totaal vele kilometers afgelegd. Initiatief voor deze actie lag bij Sanne Spelbos, een van onze Zwemmend Redden leden. Normaal gesproken zwemmen we elk jaar voor de actie Serious Rescue, voor Serious Request. Dit ging nu niet door, wat Sanne op het idee bracht om te gaan zwemmen voor Kika. Zij verloor zelf een goede vriend aan kanker, wat haar op het idee bracht om voor dit mooie doel geld op te gaan halen. Dat moedigen wij als vereniging natuurlijk enorm aan. De actie is al een groot succes te noemen. Op het moment van schrijven staat de teller al op ruim 1170 euro en we hebben nog 20 dagen te gaan voor de actie helemaal afloopt. Ook nog doneren? Dan kan via deze link

Dank aan alle leden en sponsoren!

***UPDATE: inmiddels is de actie afgelopen en is er 3.010,00 euro opgehaald, meer dan twee keer het streefbedrag!***

 

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen ingezet bij dijkdoorbraak

"Als gevolg van hevige regenval en een enorme waterafvoer sinds 20 oktober 2021 is in de nacht van 29 op 30 oktober de lekdijk doorgebroken. Dat leverde een enorme chaotische en onoverzichtelijke situatie op in met name de wijken De Meren, De Tuinen en De mossen. Daar wonen in totaal ongeveer 6000 mensen en daarvan zijn er zeker 1000 zwaar getroffen met meerdere ernstige gewonden. Er gaat geëvacueerd worden. De Brandweer, het Rode Kruis en enkele afdelingen van de Reddingsbrigade zullen daarbij behulpzaam zijn en zullen het ondergelopen gebied gaan betreden. "

Lees meer...

  • Beleidsstukken

    Hier staan alle beleidsstukken die door het bestuur zijn vastgesteld en het gevolg zijn van de algemene beleid vastgesteld door de Algemene Vergadering. Het zijn beleidsstukken die betrekking hebben op alle leden.